“Oh My Goig! La sèrie”, la ficció sobre la sexualitat per a joves, estrena nova temporada a betevé

La sèrie sobre salud afectiva i sexual per adolescents de betevé estrena temporada i nou format


(Nota de premsa – Camille Zonca)

Abans que Netflix reflectís els problemes sexuals dels adolescents amb la divertida “Sex Education”, el format de ficció educativa “​Oh My Goig!” triomfava a la televisió pública de Barcelona. Després de dues temporades desmuntant tabús, mites i estereotips sobre ​la salut afectiva i sexual dels joves​, ​betevé estrena nova temporada de la sèrie el pròxim 12 i 13 d’abril, primer a YouTube i segon passi per televisió dissabte nit.

Produïda per la ​productora audiovisual Camille Zonca​, “Oh My Goig!” ha estat pionera en tractar en la televisió pública l’educació sexual per a joves i adolescents. Combinant la ficció​, ​contingut pedagògic i debat entre joves, el programa ha servit a les famílies i instituts com a recurs educatiu per informar, sensibilitzar i apoderar als adolescents sobre la sexualitat, davant la manca d’informació i educació amb què molts cops es troben. Pel seu tractament de la sexualitat des d’una perspectiva feminista i des de la diversitat sexual i de cossos, i per la seva tasca en la denúncia de situacions de vulneració de drets sexuals i reproductius, al programa de betevé se li va concedir el 2017 el Premi de l’​Observatori contra l’Homofòbia​.

En la seva tercera temporada i amb una renovació d’imatge i de nom, «Oh My Goig! La sèrie» canvia de format per esdevenir pura ficció i centrar-se a través dels seus 12 episodis de 20 minuts en la vida de l’Andrés (Ricard Balada), la Carla (Berta Cascante), el Dani (Enrique Martin), la Martina (Lara Oliete), el Pol (Soribah Ceesay), la Marta (Laura Solé) i els nous personatges que es creuin en els seus camins, a Tinder o a Grindr. La sèrie juvenil se centrarà en temàtiques relacionades amb la salut afectiva i sexual -com el masclisme, el ciberassetjament, la plumofòbia dins del col·lectiu homosexual, el ​bodyshaming o la virginitat- tot connectant amb altres problemes reals, com la precarietat laboral, el racisme i la recerca de pis a la ciutat. El paisatge barceloní serà un personatge més de la ficció, de manera que anirem descobrint escenaris, ambients i festes que solen freqüentar els i les joves dels diferents barris de la ciutat.

Una altra novetat d’aquesta temporada és la incorporació del «Comitè de Joves Expertes«, format per un grup divers de joves de 17 a 20 anys que han analitzat els guions abans del rodatge, tot aportant-hi les seves opinions i vivències personals, amb l’objectiu que les trames de la sèrie esdevinguessin el més representatives possible de les seves realitats. Un procés de debat i creació col·lectiva en el que ha col·laborat l’Associació ​El Parlante​, entitat especialitzada en projectes de sensibilització i cocreació audiovisual amb joves i altres col·lectius socials. Aquest procés creatiu formarà part del programa i s’emetrà conjuntament després dels episodis de la ficció. A més, la sèrie comptarà amb continguts transmèdia per a les xarxes socials per conèixer com continuen les trames en el mateix espai digital. Tots aquests ingredients fan d'»Oh My Goig!» una sèrie amb valors, feta amb i per a joves, que busca construir referents positius a través de l’entreteniment.


«Oh My Goig! La sèrie», la ficción sobre la sexualidad para jóvenes, estrena nueva temporada en betevé

La serie sobre salud afectiva y sexual para adolescentes de betevé estrena temporada y nuevo formato


(Nota de prensa – Camille Zonca)

Antes de que Netflix reflejara los problemas sexuales de los adolescentes con la divertida «Sex Education«, el formato de ficción educativa «​Oh My Goig!​» triunfaba en la televisión de Barcelona. Después de dos temporadas rompiendo tabúes, mitos y estereotipos sobre la salud afectiva y sexual de los jóvenes, ​betevé estrenó nueva temporada de la serie los pasados 12 y 13 de abril, primero en YouTube y con un segundo pase sábado noche por televisión.

Producida por la ​productora audiovisual Camille Zonca​, «Oh My Goig!» ha sido pionera en tratar en la televisión pública la educación sexual para jóvenes y adolescentes. Combinando la ​ficción​, ​contenido pedagógico y debate entre jóvenes, el programa ha sido empleado como recurso educativo para las familias y escuelas con el fin de informar, sensibilizar y apoderar a los adolescentes sobre la sexualidad ante la falta de información y educación con la que muchas veces se encuentran. Por su tratamiento de la sexualidad desde una perspectiva feminista y desde la diversidad sexual y de cuerpos, y por su labor en la denuncia de situaciones de vulneración de derechos sexuales y reproductivos, el programa de betevé se le concedió en 2017 el Premio del ​Observatorio contra la Homofobia​.

En su nueva temporada y con una renovación de imagen y de nombre, «Oh My Goig! La sèrie» cambia de formato para ser pura ficción y centrarse a través de sus 12 episodios de 20 minutos en la vida de Andrés (Ricard Balada), Carla (Berta Cascante), Dani (Enrique Martin), Martina (Lara Oliete), Pol (Soribah Ceesay) y Marta (Laura Solé) y los nuevos personajes que se crucen en sus caminos, en Tinder o en Grindr… Con el afán de reflejar un mayor realismo, la serie juvenil no sólo se centrará en temáticas relacionadas con la salud afectiva y sexual -como el machismo cotidiano, el ciberacoso, la plumofobia dentro del colectivo homosexual o la virginidad- sino que también tratará otros problemas sociales como la precariedad laboral, el racismo y la búsqueda de piso en la ciudad. El paisaje barcelonés será un personaje más de la ficción, en la que iremos descubriendo escenarios, ambientes y fiestas que suelen frecuentar los jóvenes y adolescentes de los distintos barrios de la ciudad.

Otra novedad de esta temporada es la incorporación del «Comité de Jóvenes Asesoras«, formado por un grupo diverso de jóvenes de 17 a 20 años que ha analizado los guiones antes del rodaje, con el objetivo de que las tramas de la serie fueran lo más cercanas y representativas posible de sus realidades. Un proceso de debate y creación colectiva en el que ha colaborado la Asociación ​El Parlante​, especializada en proyectos de sensibilización y co-creación audiovisual con jóvenes y otros colectivos sociales. Este proceso creativo formará parte del programa y se emitirá conjuntamente después de los episodios de la ficción. Además, la serie contará con contenidos transmedia en las redes sociales para conocer cómo continúan las tramas en el mismo espacio digital.

Todos estos ingredientes hacen de «Oh My Goig!» una serie con valores, hecha con y para jóvenes, que busca construir referentes positivos a través del entretenimiento.

¿Te ha gustado?

Si podemos escribir lo que escribimos es porque no le debemos favores a nadie. Haztequeer.com se financia únicamente con las aportaciones de nuestros socios y colaboradores afines. Suscríbete y, cuantos más seamos, más tiempo podremos dedicarle a la página 😉

La loca que lo ha escrito

COMPÁRTELO (o te raja)

X